Evoluțiile inovatoare nu se opresc într-un singur loc, ele aduc zilnic noutăți în viața consumatorului. Astăzi puțini oameni vor fi surprinși de posibilitatea de a face transferuri de bani într-un mod fără contact, folosind în acest scop un telefon mobil cu modul NFC. Funcția asigură confortul, fiabilitatea și securitatea tranzacției. Să înțelegem cum funcționează cipul NFC și în ce telefoane este disponibil.
Cuprins
Ce este NFC?
Această tehnologie se numește comunicare fără fir cu rază scurtă de acțiune de înaltă tehnologie. Transmiterea de mare viteză a informațiilor este asigurată de un cip mic, iar distanța dintre două dispozitive nu trebuie să depășească zece centimetri.
Încă de la început, modulul a fost creat pentru a efectua transferuri de bani fără contact, pentru a încorpora cipul în carduri de plastic, pe care consumatorii le foloseau pentru a plăti bunuri, călătorii în transportul public, locuri de parcare în parcări. Astăzi, cipul NFC produs de NXR este instalat în majoritatea smartphone-urilor, tabletelor, brelocurilor, ceasurilor și brățărilor.
Noua tehnologie de transfer de informații fără contact este caracterizată de următoarele avantaje:
- Oferă un mod cu viteză maximă de transfer al informațiilor de la un dispozitiv la altul. Transferurile nu durează mai mult de o secundă;
- cipul nu consumă multă energie, ceea ce este foarte important pentru telefoanele mobile;
- datele personale sunt protejate la maximum împotriva intrușilor;
- un smartphone poate înlocui cu ușurință mai multe carduri bancare, transformând dispozitivul mobil în analogul unui portofel electronic.
Răspândirea tehnologiei promovează emiterea de carduri Visa și Mastercard, care au un modul NFC încorporat. Numărul terminalelor bancare care suportă cu succes tranzacțiile fără contact este în creștere. Spațiul web primește noi sisteme de plată cu ajutorul cărora este furnizat modulul — Google Pay, Samsung Pay, Apple Pay, Android Pay. Aplicațiile transformă cu încredere dispozitivele mobile cu cipuri NFS într-o asemănare convenabilă de portofele electronice.
Cum funcționează cipul într-un smartphone
Pentru a transfera bani prin metoda contactless sau pentru a utiliza alte funcții convenabile, telefoanele mobile trebuie să aibă cipuri, care sunt în prezent preinstalate de multe companii.
După ce ați achiziționat un telefon, este necesar să înlocuiți sim-cardul cu unul nou echipat cu un cip. Costul său începe de la o sută nouăzeci de ruble, dar mulți operatori de telefonie mobilă efectuează înlocuirea acestuia gratuit.
O astfel de operațiune transformă smartphone-ul într-un portofel electronic, dar utilizatorul trebuie mai întâi să lege la acesta carduri de credit din plastic valabile, folosind o aplicație de plată în acest scop.
Este permisă adăugarea de informații ale cardurilor bancare emise în diferite instituții financiare la o cartelă SIM.
Prin adăugarea cardurilor. este selectat un produs, care este utilizat ca principal mijloc de plată. Celelalte carduri rămân în memoria telefonului ca alternative.
Cum să verificați prezența modulului?
Cum să aflați dacă smartphone-ul are o interfață NFC? Aproape toate gadgeturile moderne au un modul preinstalat. Din păcate, producătorul a ales smartphone-uri scumpe pentru acest lucru. Dispozitivele bugetare sunt rareori echipate cu un astfel de cip, dar sunt uneori găsite în ratingul nostru.
Cum știți dacă telefonul dvs. este echipat cu un cip? De regulă, informațiile relevante sunt dublate de o abreviere specială pe partea corporală a gadgetului. Puteți să o recunoașteți în momentul alegerii unui telefon sau să clarificați informațiile necesare de la vânzător.
Cei care au un smartphone și doresc să verifice prezența modulului pot utiliza meniul de setări standard și pot efectua un anumit algoritm de acțiuni:
- mergeți la secțiunea „setări”;
- găsiți opțiunea „rețele fără fir”;
- faceți clic pe fila „mai multe”;
- mergeți la „setări NFS”.
Dacă o astfel de funcție este disponibilă, aceasta se activează după cum urmează:
- bifați căsuța de lângă „permite schimbul de date”;
- așteptați până când opțiunea Android Beam este conectată;
- dacă este necesar, se pornește manual, confirmând activarea.
Cu ajutorul majorității modelelor de telefoane mobile cu funcție NFC, puteți trimite informații și efectua plăți.
În ce modele este instalat?
Să înțelegem ce telefoane acceptă plata fără contact. Pentru a selecta aceste informații, a fost studiată cererea consumatorilor pentru gadgeturi în 2018 și, în funcție de rezultatele din 2019, au fost determinate cele mai bune smartphone-uri cu un cip NFC.
Samsung
Gadgeturile acestui producător se află în categoria de preț mediu. Ele nu au ocupat poziții de lider pe piață, dar sunt populare în mod meritat. Lista de modele cu posibilitatea de plată fără contact include Galaxy S8 (S8+), Note 8 (9), A3 (5, 7), J5 (7), C5 (7) Pro, A8 (A8 Plus), S9 (S9 Plus), A6 (A6+), J4+ (6+).
Din această listă de telefoane cu NFC, să ne uităm la versiunea populară Samsung Galaxy J7 cu prețurile sale aproximative.
Panoul frontal este fabricat din sticlă curbată 2.5 D, în timp ce metalul subțire a fost folosit pentru capacul din spate. Ecranul smartphone-ului cu NFC este de peste 5 inci, confortabil, cu rezoluție Full HD. Dispozitivul este echipat cu un procesor puternic Exynos cu performanțe bune, există un bliț LED care oferă imagini de calitate în lumină slabă.
Caracteristicile cheie includ:
- greutate nominală — 181 g;
- rezoluția ecranului de 1 920 pe 1 080;
- RAM și memorie încorporată — 3 și respectiv 16 GB;
- procesor cu opt nuclee;
- o pereche de camere foto.
Smartphone cu NFC și tip cu o baterie puternică de 3 600 mAh oferă o muncă continuă în modul de convorbire de până la douăzeci și patru de ore, are o pereche de sloturi pentru carduri sim, protejate de efectele negative ale umidității, vă permite să măriți memoria până la 256 GB datorită unui card microSD.
Prețul mediu al dispozitivului este de până la 12.000 de ruble.
Huawei Honor
Să enumerăm principalele mărci de telefoane ale acestei companii care au ajuns pe piețele noastre din China. Lista arată după cum urmează — P10 (Plus, Lite), Mate 10 (Pro), P8 Lite, 9, 8 Pro, P20 (Pro, Lite), 7C, View 10, 10, Huawei P20 (Pro, Lite), întreaga gamă de Huawei Mate 20, 8X, P Smart.
Prețul pentru astfel de dispozitive începe de la 12.500 de ruble.
Smartphone-urile compacte fără rame ale companiei chineze se caracterizează printr-un ecran mare, un procesor cu opt nuclee, o pereche de camere, o baterie puternică. Furnizat două sloturi pentru cartele sim și un port sub micro-SD pentru a crește capacitatea de memorie.
De exemplu, prețul Honor 8C variază în 13.000 de ruble. La acest smartphone cu NFS și o baterie mare de 4.000 mAh, sunt atașate căștile Honor Sport. Dispozitivul este disponibil în trei culori — negru, albastru și auriu.
Modelul rulează pe Android pur 8.1, rezoluția este de 1.520 pe 720 pixeli, blițul LED oferă imagini de calitate. Memoria principală este de 4GB, iar memoria încorporată este de 32GB. Telefonul cântărește doar 168g.
Smartphone-ul cu NFS și o cameră bună este echipat în plus cu scanere de recunoaștere a feței și a amprentelor digitale. Partea corpului este realizată în două rezoluții — în față există un afișaj din sticlă, partea din spate este formată din material plastic.
Caracteristica smartphone-ului este un nano-desen, care se formează pe acoperire strălucește prin refracția luminii solare.
Nokia
Acest brand este din nou pe piața mondială. Gama de modele include noutăți ieftine și telefoane flagship cu anumite avantaje și dezavantaje. Dar există o diferență principală în noul Nokia — toate telefoanele sunt echipate cu NFC nxp, iar consumatorul va putea alege un dispozitiv la un cost acceptabil.
Gama de modele include versiunile 3, 5, 6, 8, 8 Sirocco, 7 Plus, 3.1, 5.1, 6.1, 7.1.
Meritele unei astfel de firme să luăm în considerare eșantionul scump de Nokia 8, al cărui cost începe de la 25.000 de ruble. Smartphone-ul primește semnale în mod constant, are o baterie puternică pentru 3.090 mAh, un card de memorie încorporat pentru 64 GB. Corpul său este fabricat din metal, designul monobloc este caracterizat prin confort, se află confortabil în mâinile proprietarului.
Unicitatea dispozitivului este completată de funcția de fotografiere bidirecțională, oferită de o pereche de camere încorporate. Există o opțiune modernă de streaming de informații.
Telefonul rulează pe sistemul de operare Android 7.1, rezoluția ecranului este de 2.560 pe 1.440 pixeli, iar diagonala este de 5,3 inci. Procesorul este de opt nuclee, memoria principală și cea încorporată sunt de 4GB și respectiv 64GB. Slotul de sub sim este combinat cu un port pentru instalarea unui card de memorie. Greutatea smartphone-ului nu depășește 160 g.
Pe telefoanele acestui brand, serviciul Google este preinstalat, ceea ce elimină necesitatea de a-l reporni suplimentar.
Toate actualizările sunt activate automat, este asigurată securitatea și protecția informațiilor.
Sony
Telefoanele de top continuă să fie un brand din Japonia. În timp ce producătorii bine-cunoscuți au aprovizionat piețele cu telefoane cu ecrane largi (ajungând la 7 inci) și cadre subțiri, japonezii au folosit dezvoltări învechite, dar au reușit să țină pasul cu alții, echipând smartphone-urile cu un cip NFS.
Lista constă din două serii — Xperia XA 1 Dual, 1 Plus (Ultra), XZ 1 (Compact și Dual), XA 2 Dual (Ultra, Plus), L2.
Să luăm în considerare linia XA, costul dispozitivelor din care începe de la 10.500 de ruble. Fiecare telefon este echipat cu un cip care acceptă plata fără contact cu un card bancar legat de gadget. Acesta este disponibil în patru culori — negru, auriu, alb și roz.
În mod tradițional, partea corpului este realizată din material metalic, capacul din spate este caracterizat de forme netede și finisaj mat. Ecranul este de 5 inci cu margini rotunjite, protejat de sticlă colorată. Corpul este subțire, dar fiabil — 7,9 mm. Cipul NFS este situat în partea de sus.
Rezoluția gadgetului este de 1 280 pe 720 pixeli, dispozitivul rulează pe sistemul de operare Android 6.0, procesorul este cu opt nuclee, două camere la 13 și 8 megapixeli. Singurul slot acceptă funcționarea cardurilor sim și nano-sim, volumele de memorie RAM și internă ajung la 2 și 16 GB, capacitatea bateriei — 2 300 mAh. Există o opțiune de a crește memoria încorporată până la 200 GB prin instalarea micro-SD.
Compania efectuează preinstalarea aplicației de la Google, mulțumește fanii muzicii cu căști de înaltă calitate.
Există un minus — în lumină slabă camera nu oferă claritate imaginilor, iar autonomia telefonului lasă mult de dorit.
Apple
Smartphone-urile de la acest producător sunt considerate cele mai populare de pe piața mondială, ceea ce este confirmat de numeroasele recenzii ale utilizatorilor. Toate versiunile începând cu al șaselea model sunt echipate cu cipuri care oferă conexiuni fără contact.
Telefoanele acestui brand sunt caracterizate de un cost ridicat, deoarece aparțin clasei premium.
Modelele sunt fără ramă, arată elegant, au ecrane OLED rezistente la șocuri și sunt caracterizate de dimensiuni compacte și convenabile. Echipamentul include suport pentru 3D Touch, dar principala caracteristică este considerată a fi un scaner care recunoaște fețele. Dispozitivul pentru citirea amprentelor digitale este absent. Ambele panouri sunt realizate din sticlă, marginile părții corpului sunt realizate din metal lustruit. Telefonul mobil este protejat în mod fiabil de praf, tolerează scufundări scurte în apă.
Rezoluția ecranului — 2.436 pe 1.125 pixeli, diagonala ajunge la 5,8 inci, camera este dublă, doisprezece megapixeli. Procesorul pentru șase nuclee, memoria principală și încorporată corespund volumelor pentru 3 și 256 GB. Pentru un simcard există un singur slot, rezerva de capacitate a bateriei este de 2.716 mAh. Cântărește un smartphone 174 g.
Bateria este capabilă să asigure funcționarea neîntreruptă a gadgetului timp de douăzeci și una de ore (modul de convorbire), în timp ce vizionați videoclipuri și ascultați audio, bateria funcționează timp de aproximativ șaizeci de ore. Dispozitivul are o opțiune automată de contrast, oferă suport gratuit pentru tehnologiile HDR și True Tone, adaptează paleta de culori la nivelul de iluminare.
Meizu
În Moscova și în alte orașe, puteți găsi telefoane mobile cu NFC de la Meizu. O altă marcă chineză, ale cărei dispozitive sunt cumpărate rapid, deoarece toate modelele sunt considerate vârf de gamă. Fără a distrage atenția de la concurenții lor, chinezii timp de câteva luni au prezentat în atenția consumatorilor mai multe modele — MX 3, MX 4 Pro, Pro 5, Pro 6 Plus.
Cea mai recentă versiune se distinge printr-un stil premium, începând cu recipientul de ambalare — o cutie de culoare neagră din material plastic mat, decorată cu litere argintii în partea superioară. Costul smartphone-urilor cu NFC și încărcare wireless începe de la 15.900 de ruble.
O caracteristică distinctivă a gadgetului este considerată un corp subțire din material metalic și formele sale raționalizate, oferind telefonului o grație specială și un aspect elegant. Panoul frontal este fabricat din sticlă netedă ca oglinda, protejată în mod fiabil de deteriorări mecanice.
Dispozitivul rulează pe sistemul de operare Android 6.9, procesorul — pe opt nuclee, diagonala ecranului tactil cu o rezoluție de 2 560 pe 1 440 pixeli ajunge la 5,7 inci. RAM și memoria încorporată sunt de 4 GB și 64/128 GB, există câteva sloturi pentru nano SIM-uri. Telefonul este echipat cu camere duale de 12 și 5 megapixeli, capacitatea bateriei este de 3.400 mAh. Gadgetul nu cântărește mai mult de 158 g.
Lansarea gamei de modele este configurată în trei nuanțe de culoare — argintiu, gri închis și auriu. Nivelul de luminozitate al ecranului este ajustat manual, există o oportunitate de ajustare automată, care este asigurată de un senzor care reacționează la lumina externă. O opțiune specială AnTuTu diagnostichează până la zece atingeri multitouch simultane. Dispozitivul consumă puțină energie, se caracterizează printr-o autonomie sporită, pentru care este deosebit de apreciat de utilizatori.
LG
Continuăm selecția noastră de telefoane cu NFC și GPS. Vă prezentăm în atenție flagship-urile de la LG, care au înlocuit cu succes primele telefoane cu buton, demult uitate de utilizatori. Lista modelelor cu ecrane fără rame și cip NFC este următoarea — Q 6 (6+), X Venture, G6 (6+), V30 (30+), G7 ThinQ.
O surpriză neașteptată de la producătorul sud-coreean a fost un smartphone cu NFC și port IR G Flex. Corpul este curbat, se remarcă o serie de caracteristici unice. Categoria de preț este disponibilă pentru mulți consumatori, puteți cumpăra un dispozitiv care costă până la 7.000 de ruble.
Ecranul din plastic flexibil este curbat de-a lungul axei orizontale, dar această caracteristică nu afectează performanța telefonului mobil. Ecranul ultra-subțire are o diagonală de 6 inchi.
Acoperirea capacului din spate este auto-vindecătoare, ceea ce vă permite să nu utilizați o carcasă de protecție: — este asigurată o protecție fiabilă împotriva zgârieturilor și a altor deteriorări minore.
Gadgetul funcționează pe sistemul de operare Android 5.0, este echipat cu un procesor cu opt nuclee, rezoluția ecranului este de 1 920 pe 1 080 pixeli. Memoria RAM este de 2 GB, memoria încorporată este de 16/32. Camera de 13 megapixeli este echipată cu bliț LED. Slotul SIM este unul, bateria are o capacitate de 3.500 mAh, dispozitivul cântărește doar 154 g.
Modelul se caracterizează prin lejeritate și ergonomie, înlocuiește efectiv playerul, are numeroase funcții încorporate. Bateria suportă funcționarea în modul conversație până la douăzeci și patru de ore, există o ajustare automată a sunetului în timpul unei conversații.
Dispozitivul înlocuiește cu ușurință receptorul GPS, camera acceptă transmiterea culorilor de șaisprezece milioane de nuanțe de culoare.
Alte opțiuni
Să luăm în considerare pe ce telefoane mobile funcționează cipul încorporat. Astăzi, mulți producători sunt angajați în astfel de dispozitive, iar din lista numeroasă se remarcă următoarele gadgeturi:
- BQ Aquaris X cu NFC și o baterie încăpătoare, al cărei cost începe de la 11.000 de ruble. Alimentat de sistemul de operare Android 7.1, echipat cu o pereche de sloturi pentru sim-uri, ecranul ajunge la 5,2 inci în diagonală. Memoria principală și internă — 2 și 16 GB, camera cu focalizare automată pe doisprezece megapixeli. Capacitatea bateriei este de 3.100 mAh;
- Motorola Moto z2 Play. Prețul dispozitivului începe de la 14.000 de ruble, sistemul de operare — 7.1 Android, cantitatea de memorie pentru 4 și 64 GB (principală și internă). Există două sloturi pentru nano-memorie și al treilea — sub microSD. Celula de alimentare are o capacitate de 3.000 mAh, camera este sensibilă la atingere, cu focalizare automată laser la 12 megapixeli;
- Google Pixel XL care costă de la 24.000 de ruble, pe un procesor de patru nuclee, cu un ecran de 5,5 inci în diagonală. Sistemul de operare este Android 7.0, memoria încorporată este de 32 GB, memoria principală este de 4 GB. Rezerva de baterie = 3.450 mAh;
- Caterpillar Cat S41 este un exemplu excelent de dispozitiv rezistent la șocuri, potrivit pentru proprietarii care preferă un stil de viață activ. Acesta costă mai mult de 28.000 de ruble, este echipat cu un procesor pentru 8 nuclee, un ecran de 5 inci. Memoria principală și cea încorporată sunt de 3 și 32 GB. Capacitatea bateriei ajunge la 5.000 mAh;
- Elephone U Pro. Dispozitiv scump, al cărui preț variază între cincizeci de mii de ruble rusești. Sistemul de operare Android 8.0, procesorul este suficient de puternic, memoria principală și încorporată pentru 6 și 128 GB. Ecranul este curbat, cu o paletă de culori foarte saturate, camera este de treisprezece megapixeli, dispozitive de scanare care recunosc fețele și amprentele digitale.
Astăzi, producătorii oferă o gamă largă de modele de smartphone-uri accesibile care acceptă tehnologia fără contact. Consumatorul va putea să aleagă un dispozitiv preferat care să corespundă capacităților sale. Revizuirea nu a prezentat toate telefoanele, ci cele mai bune modele pe care le-am luat în considerare. Acum este clar pentru fiecare utilizator ce se poate face cu smartphone-ul său, care are un cip NFC în echipament.
Data publicării: 7-22-2024
Actualizare data: 7-22-2024