Fiecare consumator atunci când alege un smartphone modern își prezintă propriile criterii pentru acesta, dintre care principalele sunt considerate un procesor fiabil, o baterie voluminoasă, o cameră de înaltă calitate. În plus, preferința este dată de prezența funcției NFC. Modelele Flagship sunt echipate cu ea în mod necesar, dar printre telefoanele decente ieftine o astfel de opțiune este rară. Telefoanele cu NFC până la 15 000 de ruble sunt oferite în atenția utilizatorilor.
Cuprins
De ce instalează modulul în telefon?
Descifrați abrevierea NFC ca „near-field communication”. Tehnologia wireless asigură trimiterea de informații la o distanță de până la zece centimetri sau citirea informațiilor cu ajutorul unui semnal radio.
Avantajele incontestabile ale tehnologiei sunt considerate
- stabilirea comunicării într-o fracțiune de secundă;
- parametri mici ai dispozitivului;
- consum minim de energie.
Aceste caracteristici permit ca cipul NFS să fie instalat în telefoane mobile care nu sunt caracterizate de dimensiuni mari. Și, deși informațiile sunt trimise în volume mici cu viteză redusă, modulul este considerat în continuare un element multifuncțional și convenabil. După ce a stăpânit tehnologia și a descărcat aplicațiile necesare, un telefon care acceptă NFC va facilita activitățile zilnice.
Devine posibil să trimiteți informații către un alt dispozitiv echipat cu un modul similar sau să primiți informații. Un astfel de schimb este posibil dacă telefonul are sistemul de operare Android nu mai jos de versiunea 4.0.
Într-un dispozitiv mobil, NFS acționează ca un dispozitiv de comandă. Informațiile sunt transmise fără fir, modulul dă o comandă pentru a activa Wi-Fi sau Bluetooth și pentru a trimite un fișier.
O utilizare obișnuită a cipului este scanarea și programarea etichetelor disponibile în terminale, turnicheți de metrou, carduri inteligente. Atunci când vă apropiați telefonul de un astfel de tag, efectuați acțiunea necesară pentru care tagul este programat.
Un alt avantaj al unui smartphone echipat cu modul NFS este utilizarea acestuia ca mijloc de plată pentru bunuri și servicii. De fapt, telefonul este o alternativă la un portofel virtual, oferă acces la o piscină sau la alt tip de instituție închisă, deschide încuietori electronice și plătește pentru transportul public.
Revizuirea dispozitivelor
Deci, ce telefoane mobile cu un modul NFC și care costă până la 15.000 de ruble sunt considerate cele mai bune conform rezultatelor din 2019? Experții experimentați au comparat modele de la diferite firme, au ales smartphone-uri interesante, luând în considerare performanța lor, autonomia și performanța afișajului. Următorul top 10 este prezentat în atenția consumatorilor.
Samsung Galaxy J6+(2018) 32 GB.
Costul acestui model de smartphone variază în cadrul a treisprezece mii de ruble. Dispozitivul are doi senzori pentru 5 și 13 MP, modulul principal are o deschidere de F-1.9. Această valoare este destul de suficientă pentru a acoperi detaliile fine atunci când fotografiați.
Telefonul atrage un ecran de șase inci, care are o rezoluție de 1 480 x 780 pixeli. Și, deși nu este realizat prin tehnologia Amoled, unghiurile de vizualizare ale ecranului sunt maxime și nu există probleme cu luminozitatea.
Durata de viață a bateriei este medie. Toată lumea care este obișnuită să utilizeze smartphone-uri în mod activ, bateria de 3.300 mAh nu este suficientă pentru o zi. Și totuși modelul este listat ca „de succes”, deoarece nu are deficiențe semnificative. Unii sunt supărați de lipsa Wi-Fi 5 GHz, dar pentru un astfel de segment de preț smartphone-ul este destul de decent.
În plus față de modulul NFS, dispozitivul este echipat cu un scaner care recunoaște amprentele digitale și fețele. În modul conversațional, modelul funcționează până la douăzeci și trei de ore, veți putea asculta muzică timp de 91 de ore.
Honor 7C 32 GB
Prețul dispozitivului este de 11.000 de ruble. Este ales de mulți din cauza ecranului, a cărui dimensiune ajunge la 5,7 inci, cu o rezoluție de 1.440 x 720 pixeli. Ecranul oferă în mod constant claritate și detalii ale imaginii, luminozitatea este suficientă pentru a utiliza telefonul în vreme însorită fără probleme. Modelul are un scanner care recunoaște fața utilizatorului. Rețineți că într-un număr mare de telefoane activitatea unei astfel de funcții nu este stabilă, dar aici nu au existat niciodată probleme. În plus, dispozitivul mobil are o autonomie suficientă — capacitatea bateriei este de 3.000 mAh, ceea ce este suficient pentru o zi întreagă.
Există un slot complet pentru un stick USB, iar dacă considerați că memoria încorporată este prea mică, nu va trebui să sacrificați o a doua cartelă SIM.
Fanii fotografiei vor aprecia camera de 13 + 2 MP. Dacă alegeți iluminarea adecvată, atunci imaginea se dovedește detaliată, cu respectarea echilibrului corect al culorilor.
Care sunt dezavantajele gadgetului? Pentru un astfel de cost, telefonul mobil nu are dezavantaje semnificative, dacă nu acordați atenție corpului alunecos și instabilității la zgârieturi, lipsei de suport pentru Wi-Fi 5 GHz.
În modul conversațional, dispozitivul mobil este operat timp de 38 de ore, în așteptare funcționează până la 26 de zile. Pentru confortul utilizării, este prevăzut un scaner de amprente digitale, există un cip NFS.
Honor 8A.
Un alt cel mai bun smartphone cu NFC care costă până la 15.000 de ruble. Principalele caracteristici sunt:
- Ecran de 6,1 inch cu o rezoluție de 1.560 pe 720 pixeli;
- procesor Mediatech Helio P35;
- memorie 32/2 GB + microSD pentru 512 GB;
- camere principale și frontale de 13 și respectiv 8 MP;
- capacitate a bateriei de 3.020 mAh;
- disponibilitatea microUSB.
Inima telefonului mobil este considerată a fi un chipset Helio P35 modern. Acest lucru permite chiar și cu o mică rezervă de încărcare pentru a menține o autonomie bună pentru o zi. Afișaj frumos, cameră foto nu rău, difuzor puternic, card de memorie și două cartele SIM, dar numai RAM-ul este un pic mic — 2 GB.
Telefonul face față cu succes principalelor sale sarcini legate de plăți fără contact, apeluri, utilizarea internetului și rețelele sociale.
Honor 9 Lite 32GB
Continuăm evaluarea dispozitivelor mobile necostisitoare. Prezentat în atenția consumatorului Honor 9 Lite. Gadgetul este echipat cu un ecran de 5,65 inci, rezoluția sa este de 2 160 pe 1 080 pixeli, sistemul de operare Android 8.0, cantitatea de memorie principală 32 GB și 3 GB de RAM, suport pentru două carduri, al doilea slot este combinat cu un loc pentru instalarea unui card de memorie pentru 256 GB.
Bateria are o capacitate de 3.000 mAh, procesorul este cu opt nuclee, corpul este fabricat din sticlă durabilă, există NFS și scanner pentru degete. Ambele camere sunt duale, de 13 și 2 MP și respectiv 12 și 2 MP.
Nokia 3.1 Plus.
Modelul se remarcă printr-un procesor Helio P22 bun și rulează pe Android 9.1. Pe lângă modulul NFC, gadgetul este cunoscut pentru o autonomie bună, ajungând la două zile pe o baterie de 3.500 mAh. În perioada menționată, imaginea de pe ecranul de 6 inci rămâne luminoasă și clară, rezoluția fiind de 1.440 pe 720 pixeli.
Dintre avantajele suplimentare, consumatorii evidențiază partea de carcasă realizată din material metalic. Dezavantajul este considerat a fi întărirea slabă a sticlei care protejează ecranul. Cantitatea de memorie internă este de 32 GB, RAM — 3 GB, există un slot pentru un card de memorie pentru 400 GB, suportul pentru două carduri este garantat. Există un scaner de recunoaștere a amprentelor digitale pe panoul din spate.
Huawei P Smart (2019) 32 GB.
Costul acestui gadget, care continuă lista de telefoane de până la 15 mii de ruble, este de numai 13.990. Dispozitivul este echipat cu un ecran luminos de 5,65 inch cu o rezoluție de 2.160 x 1.080 pixeli, datorită căruia este asigurată naturalețea reproducerii culorilor. Difuzorul puternic redă curat muzica, chiar și la volum maxim.
Având în vedere prezența unei funcții NFS încorporate, smartphone-ul este recomandat tinerilor. performanța este suficientă pentru a rezolva sarcinile casnice, a juca și a asculta muzică.
Dintre dezavantaje a remarcat acoperirea alunecoasă a corpului și lipsa de Wi-Fi 5 GHz.
Bateria este de 3.400 mAh, există un scaner care recunoaște amprentele digitale.
Samsung Galaxy M20 32GB
Costul acestui telefon mobil nu depășește douăsprezece mii de ruble. Dispozitivul este echipat cu un PLS-display în formă de picătură, a cărui dimensiune este de 6,3 inci, iar rezoluția — 2 340 de 1 080 pixeli. Sistemul de operare — Android 8.1, cantitatea de memorie permanentă — 32 GB, RAM — 3 GB. Telefonul acceptă funcționarea a două cartele SIM, există un slot pentru un card de memorie pentru 512 GB.
Încărcarea bateriei este de 5 000 mAh, care asigură autonomia modului conversațional timp de douăzeci și nouă de ore, în timp ce ascultați muzică — până la o sută și o oră. Procesorul este octa-core, în plus față de modulul NFS există un dispozitiv de scanare care recunoaște amprentele digitale ale proprietarului. Camera este dublă — 13 + 5 MP.
Samsung Galaxy A30 32GB
Consumatorii un astfel de dispozitiv mobil nu va costa mai mult de treisprezece mii de ruble. Din parametrii tehnici se remarcă următoarele:
- Amoled-display cu un decupaj în formă de picătură;
- dimensiunea ecranului — 6,4 inch;
- rezoluție — 2 340 de 1 080 pixeli;
- sistem de operare — Android 9.0;
- cantitatea de memorie permanentă și RAM — 32 și respectiv 3 GB;
- suport pentru două cartele sim, un slot pentru un card de memorie pentru 512 GB;
- capacitatea bateriei — 4 000 mAh;
- autonomia de lucru pentru ascultarea muzicii — 77 de ore;
- procesor Samsung Exynos cu opt nuclee;
- disponibilitatea NFS și a scanerului de amprente;
- cameră dublă, cu autofocus, la 16/5 MP.
Honor 8X 4/64GB
Cu acest model continuăm ratingul smartphone-urilor cu un modul NFC și care costă până la 15.000 de ruble. Gadgetul mobil este caracterizat de următoarele caracteristici:
- ecran de 6,5 inch;
- procesor — Kirin 710;
- capacitate de memorie de 64/4 GB + microSD pentru 512 GB;
- două camere — principală și frontală, la 20 + 2 MP și respectiv 16 MP;
- capacitatea bateriei — 3.750 mAh;
- microUSB.
Pe măsură ce smartphone-urile devin mai avansate, performanța și ciclul lor de funcționare cresc. Din acest motiv, are sens să achiziționați dispozitive din versiunile anterioare, care au avut timp să își reducă valoarea, dar nu și-au risipit relevanța.
Una dintre opțiunile pentru economii și nivelul de eficiență este un telefon bine-cunoscut pentru mulți de la Honor.
Corpul arată chic, realizat din material metalic și sticlă călită. Oarecum strica monobrotul extern de date și portul micro-USB, dar pentru un astfel de cost dispozitivul mobil este destul de bun.
Echipamentul suplimentar include un modul NFC, scanere care recunosc fața și amprenta digitală a proprietarului.
Honor este considerat un dispozitiv mobil de clasă medie, dar arată un ordin de mărime deasupra propriei sale categorii, și toate acestea datorită unui design bun. Din nota „fierului” un chipset rapid, setări moderne ale camerei încorporate, un ecran mare, o autonomie excelentă.
Huawei P Smart Z 4/64 GB
Continuând să luăm în considerare telefoanele mobile cu NFC și costă până la 15.000 de ruble, ar trebui spuse câteva cuvinte despre noul gadget care cântărește aproximativ două sute de grame.
Modelul fără ramă este ieftin, echipat cu o cameră frontală retractabilă și un cip NFC. Parametrii sunt enormi, cu masa sa și diagonala de 6,59 inci, dispozitivul arată ca o adevărată „lopată”, iar cuvântul compact în cazul său este inadecvat.
Dintre dezavantajele semnificative, consumatorii notează lipsa funcției „încărcare rapidă” și a indicatorului de notificare. Restul parametrilor corespund nivelului mediu, dispozitivul se distinge de concurenți cu un afișaj de dimensiuni uriașe, fără decupaje. Este excelent pentru navigare și jocuri, o baterie puternică asigură o perioadă lungă de funcționare. O încărcare asigură activitatea ecranului timp de opt până la nouă ore, o sută la sută din capacitatea bateriei este restabilită în două ore.
Capacitatea memoriei principale este de 64/4GB și există opțiunea de a utiliza un card de 512GB.
Dacă sunteți în căutarea unui model în tendințe la un cost rezonabil, acordați atenție acestui smartphone cu cip NFS și nu veți fi dezamăgiți.
Honor 10i
O altă soluție interesantă, pe piața țărilor occidentale cunoscută sub numele de Honor 20 Light. Dispozitivul a fost creat pentru categoria de consumatori de vârstă tânără, se caracterizează printr-un design luminos, cameră frontală cu rezoluție excelentă, o cantitate mare de memorie pentru stocarea arhivei foto.
Procesor la 12 nanometri Kirin 710, cu performanțe excelente, în prezența setărilor medii „trage” orice joc. Camera principală este triplă, cu două module utile și un obiectiv cu unghi larg.
Din păcate, neajunsurile sunt notate. Conectorul Micro-USB, care se retrage treptat în trecut, lipsa de suport pentru Wi-Fi 5 GHz și indicatorul de tip LED pentru notificări. Minusurile nu sunt critice, iar ca dispozitiv mobil pentru utilizarea zilnică, telefonul este considerat o opțiune acceptabilă.
Rezerva bateriei, care asigură o durată lungă de funcționare, este de 3.400 mAh.
Modelele prezentate sunt recunoscute de rezultatele anului ca fiind cele mai bune nu numai în ceea ce privește calitatea și funcționalitatea, ci și în ceea ce privește costul.
Data publicării: 7-22-2024
Actualizare data: 7-22-2024