În prezent, această modalitate inovatoare de a transfera bani este populară pe bună dreptate. Principalele motive sunt confortul și securitatea maximă. Sistemul de plată este prevăzut cu o protecție fiabilă, consumatorul nu își poate face griji cu privire la furtul de informații despre cardurile bancare legate de serviciul de plată. Uneori există probleme de natură tehnică, dintre care se evidențiază o situație comună — nu a fost posibilă configurarea plății fără contact. Ce este de făcut în astfel de cazuri?
Cuprins
Despre plata fără contact
Realizarea variantei specificate de plată este posibilă la prezența NFC — tehnologie care funcționează datorită comunicării în câmp apropiat.
Cu ajutorul funcției NFC sunt plătite bunurile achiziționate și este utilizat doar un gadget mobil. Astfel de acțiuni economisesc timp liber și protejează eficient contul bancar al consumatorului de intruși.
Principalii parametri tehnici ai conexiunii prin metoda fără contact sunt considerați a fi comunicarea cu o frecvență de 13,56 MHz, susținerea modului de mare viteză cu un consum redus de energie a bateriei, raza scurtă de acțiune, limitată la o rază de zece centimetri.
Avantajele plăților fără contact sunt considerate a fi:
- Comoditate. Achizițiile sunt plătite cu un card de plată sau prin intermediul unui smartphone. Dispozitivul mobil este apropiat de elementul de scanare al terminalului, iar suma de bani necesară este dedusă automat. Înainte de a plăti prin telefon în loc de card, asigurați-vă că suma corespunde realității;
- rapiditate. Banii sunt transferați instantaneu. Dacă banca mobilă este activată, smartphone-ul primește o notificare prin SMS cu privire la debit. Dacă suma de plată depășește limita stabilită de o mie de ruble, este necesar să indicați codul PIN sau să vă puneți semnătura pe cec, ca măsură suplimentară de securitate;
- securitate. Fiecare tranzacție este controlată de instituția financiară care a emis cardul de plată. Plasticul nu cade în mâinile casierului, proprietarul îl aplică el însuși pe cititor. După retragerea banilor, terminalul emite un semnal sonor și se oprește automat.
Aproape toate smartphone-urile moderne au încorporat un microcip care acceptă transferul de fonduri într-un mod fără contact. Opțiunea este activată cu ușurință, prin setările standard ale telefonului mobil. Dar uneori există situații în care plata fără contact nu funcționează.
Cauze ale problemelor și modalități de rezolvare a acestora
Dacă consumatorul nu a reușit să configureze plata fără contact 10 pda, iar NFC nu este activat, problema este căutată în următoarele motive:
- telefonul mobil este flashat neoficial, din care este încălcată corectitudinea aplicației mobile;
- elementul din meniu „drepturi de root” este similar cu elementul „drepturi de administrator” de pe computer. De regulă, aceste drepturi sunt deschise pentru optimizarea funcționării sistemului de operare cu un utilizator experimentat, ceea ce împiedică configurarea altor servicii;
- funcția specială „bootloader” este în modul activ, ceea ce este, de asemenea, o piedică, iar aplicația mobilă nu funcționează bine.
Firmware neoficial
Se sugerează să luați în considerare setarea acestei opțiuni pe exemplul smartphone-ului Xiaomi Mi. Ideea este că versiunea nativă are o eroare caracteristică. Dacă configurația este efectuată pentru un smartphone de la un alt producător, pașii necesari sunt aproape la fel, diferențele pot fi conținute în elementele de configurare.
Corectitudinea și calitatea firmware-ului reprezintă numai telefoane mobile certificate care sunt în garanție de la producător, înscrise în registrul regiunii în mod oficial.
Este recomandat să verificați firmware-ul telefonului pentru incompatibilitate. Actualizările necesită ca proprietarul dispozitivului Xiaomi Mi să activeze descărcările automate ale gadgetului mobil și conectarea acestuia la Wi-Fi.
Pentru a controla firmware-ul smartphone-ului, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:
- deschideți meniul „setări”;
- găsiți elementul „despre dispozitiv”;
- selectați poziția „versiunea MUIU”;
- apasă butonul „setări” din meniu;
- activează opțiunea „actualizare automată”.
Disponibilitatea drepturilor rădăcină
Dacă totul a fost făcut corect, firmware-ul telefonului corespunde, dar plata fără contact nu poate fi efectuată de pe acest dispozitiv, este recomandat să verificați drepturile de root. Acest element de meniu există numai pentru consumatorii avansați. Există posibilitatea ca smartphone-ul să aibă activată opțiunea „superuser”, care împiedică automat instalarea de aplicații mobile.
Dacă plata de pe telefonul mobil prin NFC nu trece, găsiți utilitatea Super SU în Play Market și descărcați-o. Condiția de utilizare a Play Market este obligatorie, în caz contrar riscați să primiți viruși pe telefonul dvs. mobil.
Opțiunea „Super User” este dezactivată după cum urmează:
- intrați în „setări”;
- selectați elementul „eliminarea completă a drepturilor de root”;
- își exprimă acordul cu fiecare dintre elemente.
Pasul final este repornirea telefonului.
Rețineți că acțiunile menționate mai sus nu afectează performanța telefonului, iar actualizarea sistemului de operare în general este un proces util.
Modul bootloader este activ
Dacă acest mod al dispozitivului mobil este într-o stare activă, atunci sistemul de securitate Google Pay nu funcționează prima dată și blochează legarea cardului. Folosind această opțiune, o mulțime de lucruri pot fi configurate și modificate într-un telefon mobil pe sistemul de operare Android, dar de fapt este un hack.
Dacă plata fără contact a încetat să funcționeze, asigurați-vă că verificați dacă modul bootloader este activ și dezactivați-l.
Vă rugăm să rețineți că bootloader-ul, care este în modul activat, creează probleme nu numai pentru dispozitivul Xiaomi Mi. O problemă similară c NFC este observată în Zenfore Max Pro M2 și alte modele de smartphone-uri.
Daune mecanice
Situațiile apar atunci când Google Pay pe telefon nu funcționează, iar mesajul de citit afișează o eroare sub forma frazei „Android Pay smartphone-ul dvs. nu este acceptat”. Mesajul că NFC nu funcționează după actualizare apare în fața utilizatorului dacă toți algoritmii de mai sus sunt executați corect, dar telefonul care este configurat nu este echipat cu un microcip NFC, sau modulul este deteriorat și trebuie înlocuit.
În astfel de situații, este recomandat să vizitați un centru de service, unde vor efectua diagnosticarea dispozitivului mobil și lucrările de reparații necesare.
Alți factori
Telefonul dvs. încă nu acceptă plata fără contact? Ce altceva afectează funcționalitatea opțiunii?
Verificați dacă funcția NFS este în starea activată. Pentru a face acest lucru, intrați în setările standard și mergeți la subsecțiunea „mai mult”.
Dacă smartphone-ul dă o eroare atunci când plătiți cu telefonul prin NFC, încercați să schimbați portofelul de la HCE la SIM utilizând fila „locația elementului de securitate”.
În setările standard, găsiți fila „baterie și performanță”, definiți opțiunea GP, setați toate permisiunile și modul „fără limite”.
Înainte de a începe să plătiți cu telefonul mobil, pentru software-ul Google Pay oferiți tot sprijinul.
Găsiți „one-touch payment”, mergeți la linia „means of payment”, setați GP sau AP.
Concluzie
De ce nu pot plăti cu telefonul meu mobil? Această întrebare este adesea pusă de consumatorii care au urmat întocmai toate recomandările, dar nu au configurat această funcție pe smartphone-ul lor.
Dacă nu reușiți să configurați plata fără contact, contactați-vă banca. Există posibilitatea ca cardul dvs. de plată să nu suporte sistemul de plată relevant.
Data publicării: 7-22-2024
Actualizare data: 7-22-2024