Sistemele de plată acceptă transferurile fără contact, permițându-vă să plătiți pentru bunuri și servicii în două sau trei secunde cu ajutorul telefoanelor mobile. Pentru a face acest lucru, trebuie să legați un card de plată la smartphone-ul dvs. și să efectuați transferuri în câteva atingeri. Astăzi să comparăm Mir Pay și Google Pay și să le evaluăm capacitățile.
Cuprins
Despre sistemele de plată
Să luăm în considerare fiecare serviciu separat.
Google Pay
Platforma Android Pay este cunoscută din 2015, dar rușii au avut acces la ea în 2017. Programul a permis consumatorilor să nu poarte carduri de plată și alte carduri de plastic, ci să utilizeze un smartphone pentru a plăti pentru bunuri și servicii, efectuând transferuri de bani fără contact cu acesta.
Aplicația este populară și mulți oameni pun întrebări despre regulile de instalare și utilizare a acesteia, ce carduri sunt legate în GPay, din ce moment va fi posibilă sincronizarea Google Pay și a cardului Mir etc.
Serviciul de plată poate fi instalat pe gadgeturi care îndeplinesc anumite cerințe.
Telefonul mobil trebuie să aibă încorporat un modul NFS care să suporte transferurile de bani fără contact. În plus, baza gadgetului este sistemul de operare Android 4.4 și peste, certificat.
Este posibil să se verifice conformitatea cu cerințele intrând în „setările” telefonului.
Dacă gadgetul nu îndeplinește aceste condiții, descărcarea aplicației este imposibilă — Google Pay nu funcționează pe astfel de dispozitive.
Să luăm în considerare modul de adăugare a Google Pay. Pentru a face acest lucru, prin Play Market, deschideți aplicația, apăsați butonul „instalare”, descărcați programul gratuit.
Rămâne să legați cardul. Descărcăm datele necesare prin scanarea cardului cu camera sau introducerea manuală a informațiilor, confirmăm acțiunile cu codul PIN.
Cu sistemul de plată Google Pay lucrează astăzi Visa și Mastercard de Sberbank, problema cooperării cu sistemul Mir este luată în considerare.
Utilizatorii de carduri bancare se întreabă de ce Google Pay nu acceptă cardurile Mir. Explicația este simplă — NPS Mir abia începe să prindă avânt, astfel încât Google nu recunoaște încă astfel de carduri.
Mir Pay
Sistemul de plată Mir a apărut în 2014, iar la baza acestui lucru au stat sancțiunile impuse Rusiei, care au cauzat dificultăți în utilizarea cardurilor Visa și Mastercard.
Odată cu apariția aplicației, tulburările asociate cu problemele politice și economice din țară au dispărut, deoarece funcționarea sa este planificată în orice circumstanțe.
Există un singur dezavantaj — sistemul este nou, este nevoie de mult timp pentru a-i dezvolta funcționalitatea.
Cardurile de plată Mir se caracterizează prin următoarele caracteristici:
- îndeplinesc cerințele standardelor internaționale, asigură siguranța utilizării lor;
- dacă este necesar să se transfere bani, există posibilitatea de a se adresa operatorului național;
- mediul internațional nu afectează funcționarea sistemului de plăți;
- înregistrarea este gratuită, pentru utilizare se percepe un comision;
- este posibil să plătiți pentru bunuri în majoritatea magazinelor importante;
- confidențialitatea deplină a informațiilor și securitatea tranzacțiilor;
- transfer de fonduri prin metoda contactless.
La plata bunurilor și serviciilor, utilizatorul primește bonusuri, care pot fi utilizate în orice moment.
Sistemul de plată Mir se dezvoltă, iar guvernul ar trebui să se grăbească — acesta, ca și Google Pay, este solicitat de consumatorii ruși.
Pot conecta cardul Mir la Google Pay?
Astăzi nu puteți plăti cu cardul Mir prin Google Pay. Acesta este răspunsul la întrebarea utilizatorilor: dacă este posibil să conectați cardul Mir la Google Pay. Negocierile privind lansarea proiectului sunt active, cu atât mai mult cu cât este deja posibil să se utilizeze serviciul Samsung Pay pe cardurile de plată din lume, emise de orice bănci.
Previziuni
Deci, când Goodle Pay va suporta cardurile Mir și ce este necesar pentru aceasta? Consumatorul trebuie să aibă un smartphone cu tehnologie NFS bazată pe sistemul de operare Android. Pentru a plăti pentru achiziții, va trebui să descărcați și să instalați o aplicație specială în Google Pay, după care va trebui să legați cardul. Va fi posibil să plătiți prin serviciul Mir Pei la terminalele de plată care acceptă carduri și smartphone-uri cu plată fără contact.
Lansarea completă a sistemului de plată nu este planificată, astfel încât platforma Android acceptă doar Google Pay.
World Pay este un NSPC independent de sistemele de operare și de producători, iar NSPC este în discuții cu Google pentru a permite conectarea cardurilor la serviciul său. În timp, această problemă va fi rezolvată favorabil.
Până în prezent, sistemul este testat în mai multe bănci rusești. Lansarea sa este planificată în etape, cu îmbunătățirea treptată a serviciului de plată.
Când vor fi incluse cardurile Mir în Android Pay este o întrebare urgentă. Adevărul este că majoritatea deținătorilor de carduri de plastic Mir sunt angajați din sectorul public care își primesc salariile pe acest produs bancar. Iar până la mijlocul verii 2020, lista lor va crește datorită pensionarilor care s-au alăturat numărului de utilizatori. Potrivit NSPC, peste cincizeci de milioane de carduri de plastic Mir au fost emise în o sută șaizeci de bănci din țară, iar ponderea lor printre mijloacele de plată nu depășește douăzeci la sută din numărul total de tranzacții.
Avantajele sistemului Google Pay
Furnizarea serviciului este gratuită, instalarea este posibilă pe orice dispozitiv mobil echipat cu sistemul de operare corespunzător. Prin intermediul Google Pay, ai cărui parteneri au devenit multe bănci, inclusiv VTB, consumatorii vor putea în curând să conecteze un card de plată Mir.
Serviciul asigură confidențialitatea datelor stocate pe cardul bancar și pe proprietarul acestuia și permite transferul instantaneu de fonduri de la un dispozitiv la altul.
În momentul în care sistemul național de plăți va fi disponibil, pe site-urile oficiale ale băncilor vor putea fi găsite informații privind modul de conectare a cardului Mir la Android Pay.
Data publicării: 7-22-2024
Actualizare data: 7-22-2024