Google Pay sau Samsung Pay — asemănări și diferențe între servicii

Serviciile de plată fără contact, cum ar fi Google Pay sau Samsung Pay, sunt o modalitate de a efectua plăți care nu necesită numerar sau carduri bancare, ci doar un smartphone cu un cip NFC.

În Rusia există mai multe variante de sisteme de plată adaptate pentru dispozitive mobile, dintre care cele mai populare sunt Apple Pay, Google Pay și Samsung Pay. În această revizuire, vom compara serviciile Samsung Pay vs Google Pay 2019 și vom afla care dintre ele este mai bună și care este diferența dintre ele.

Cum funcționează Samsung Pay

Pentru a determina ce aplicație de plată să alegeți — Samsung Pay sau Google Pay, merită să luați în considerare principiul de funcționare al fiecăreia separat.

Serviciul de plată Samsung Pay este conceput special pentru gama de smartphone-uri Samsung și nu poate fi utilizat pe dispozitive de la alți producători. Programul este acceptat de telefoane, tablete și ceasuri inteligente și poate fi descărcat prin intermediul Galaxy Store sau Google Play.

Google Pay sau Samsung Pay - asemănări și diferențe de servicii

  • Galaxy A3/5/6/6/6+/7/7/8/8/8+/9;
  • Galaxy J4+/5/6/6+/7;
  • Galaxy S6/6 Edge/7/7 Edge/8/8+/9/9/9+/10/10/10+;
  • Galaxy Note 5/8/9/9/10;
  • Gear S3/ Gear Frontier/ Gear Sport/ Galaxy Watch.

Dispozitivul trebuie să fie fabricat nu mai devreme de 2016.

Atașarea cardurilor bancare se face prin scanarea plasticului prin intermediul camerei principale, numărul de carduri disponibile pentru adăugare fiind de 10. Pot fi atașate carduri de debit, carduri de credit, carduri de recompensă și vouchere cadou.

Samsung are o abordare responsabilă față de securitatea datelor, astfel că este necesară identificarea obligatorie pentru a efectua o plată, indiferent de valoarea achizițiilor. Există trei modalități de efectuare a autorizării:

  • Prin intermediul scanerului de iris;
  • Cu ajutorul amprentei digitale;
  • Introducerea unui cod PIN.

Procesul de plată fără contact se bazează pe utilizarea cipului NFC, acesta vă permite să efectuați o tranzacție cu o singură atingere a telefonului la terminalul de plată.

În plus față de NFC, producătorul a echipat Samsung pay cu sistemul MST, care vă permite să plătiți pentru bunuri și servicii prin modele de terminale de plată, unde informațiile sunt citite folosind o bandă magnetică.

Cu opțiunea MST, smartphone-ul generează un câmp magnetic care se potrivește cu semnalul benzii magnetice a unui card de plastic standard.

Principiul de funcționare al Google Pay

Google Pay sau Samsung Pay - asemănări și diferențe de servicii

Serviciul Google Pay sau Android Pay pei este una dintre cele mai comune aplicații de plată, potrivită pentru smartphone-urile de la orice producător care au sistemul de operare Android versiunea 4.4 și peste.

În 2015, aplicația a început să funcționeze sub numele Android Pay, dar din cauza problemelor de securitate a datelor, în 2018 a avut loc o fuziune a sistemului cu Google Wallet într-un singur serviciu numit Google Pay.

Aplicația Gpay este compatibilă și cu dispozitivele Samsung, chiar dacă acestea au preinstalat propriul serviciu de plăți Samsung Pay. Înainte de a afla cum să folosim Google Pay pe Android pe un telefon Samsung, să aruncăm o privire mai atentă la program.

Aplicația funcționează cu cardurile Master Card, Visa și American Express, datele cardului se introduc manual sau prin scanarea plasticului prin fotografie, numărul de carduri legate este nelimitat.

Plata se face numai prin modulul NFC, datele cardului sunt stocate în contul personal Google al deținătorului smartphone-ului.

Instalarea serviciului constă în patru pași:

  • Accesați aplicația Google Play:
  • Găsiți și descărcați Google Pay;
  • Deschideți aplicația și înregistrați-vă;
  • Legați un card bancar.

Proprietarii de smartphone-uri Samsung vor trebui să meargă la setările telefonului, să meargă la fila „NFC și plată” — „plăți fără contact” și să selecteze Google Pay pentru utilizarea implicită.

Plata pentru achiziții se face într-o singură atingere, cu suma mai mică de 1.000 de ruble autorizarea plății nu este necesară, peste această sumă va trebui să introduceți un cod pin sau să fiți identificat cu o amprentă digitală.

Fără autorizare, sunt disponibile trei tranzacții consecutive, începând cu a patra, identificarea este obligatorie.

Care sunt asemănările dintre servicii

Google Pay sau Samsung Pay - asemănări și diferențe de servicii

Fiecare dintre serviciile de plată, indiferent de Android pay sau Samsung pay, îndeplinesc o sarcină cheie — este de a efectua plăți fără contact folosind un smartphone.

Funcționarea acestor aplicații nu este practic diferită, munca se face prin modulul NFC, ordinea acțiunilor pentru efectuarea plății este identică și constă în trei pași — activarea opțiunii de plată fără contact, deschiderea programului și instalarea conexiunii telefonului cu terminalul.

Dacă luăm în considerare Samsung Pay și Google Pay mai în detaliu, putem identifica următoarele asemănări:

  • Autorizarea trecerii — fiecare dintre aplicații utilizează o parolă din patru cifre sau o amprentă digitală pentru a identifica plata;
  • Carduri bancare — se pot conecta carduri de debit, credit și bonus;
  • Versatilitate — aplicația poate fi utilizată pentru a efectua plăți în magazinele cu amănuntul și online, precum și pentru a efectua transferuri de bani;
  • Gestionarea de la distanță — dacă este necesar, serviciul poate fi blocat sau deblocat de la distanță.

Principalele diferențe

În ciuda similitudinii serviciilor, există câteva diferențe cheie care vă vor ajuta să determinați ce este mai bun — Samsung Pay sau Google Pay și care sistem este mai convenabil pentru viața de zi cu zi.

Principala diferență dintre software este după cum urmează:

  • Aplicația de plată Samsung este concentrată strict, este permisă utilizarea numai pe produsele acestui producător, serviciul Google Pay este potrivit pentru dispozitivele Android, indiferent de marca telefonului, inclusiv funcționează pe smartphone-urile Samsung.
  • Aplicația Samsung pei poate fi utilizată în terminale de plată care nu acceptă plăți fără contact — opțiunea MST vă permite să emiteți un câmp magnetic ca un card bancar standard, Android pei nu are o astfel de opțiune.
  • Serviciul coreean are o limită privind numărul de carduri bancare conectate — nu mai mult de 10, Google nu limitează numărul de carduri.
  • Samsung vă permite să efectuați plăți fără conexiune la internet, nu este întotdeauna posibil cu alte servicii.
  • Android Pay nu necesită identificarea plății pentru achiziții de până la 1 000 de ruble (maximum trei tranzacții pe zi), spre deosebire de Samsung Pay, care necesită autorizare pentru fiecare plată.
  • Samsung Pay stochează datele cardului bancar în telefon, în timp ce Google Pay stochează informațiile în contul Google, deci este necesară o conexiune la internet.
  • Samsung pay nu este acceptat de toate terminalele de plată, cel mai adesea terminalele funcționează cu Apple Pay și Google pay, puteți afla despre acest lucru uitându-vă la pictogramele situate pe corpul dispozitivului.

Google Pay sau Samsung Pay - asemănări și diferențe de servicii

Dacă internetul este necesar pentru muncă

Pentru a efectua o plată prin NFC, se utilizează jetoane, care sunt seturi de coduri unice care conțin informații criptate despre tranzacție. Jetoanele sunt generate atunci când cipul NFC este sincronizat cu locația de stocare a informațiilor cardului bancar.

În smartphone-urile Samsung, datele privind cardul bancar și plățile efectuate sunt stocate în formă codificată pe un cip special, care permite generarea codurilor și efectuarea tranzacțiilor de plată prin Samsung Pay fără accesarea internetului.

Android Pay ca stocare a informațiilor utilizează contul Google, care este accesat prin NFC atunci când se efectuează o tranzacție, astfel încât pentru sistemul de la Google prezența internetului este obligatorie.

Dar există o nuanță, la generare se creează mai multe coduri diferite, care sunt stocate în memoria dispozitivului și în absența rețelei, vă permite să efectuați mai multe tranzacții de plată, după care trebuie să vă reconectați la Internet pentru a resincroniza modulul și stocarea datelor.

Fără acces la rețea, Google Pay nu poate efectua mai mult de 6 operațiuni.

Astfel, putem concluziona că sistemele de plată Android Pay sau Samsung Pay funcționează atât în prezența internetului, cât și în absența acestuia.

Conexiunea la rețea este obligatorie doar în câteva cazuri — descărcarea și instalarea aplicației, adăugarea unui card bancar, efectuarea de transferuri de bani și plăți online, pentru tranzacțiile prin intermediul terminalelor de plată nu este nevoie de internet.

Actualizare data: 7-22-2024