Android este considerat un sistem de operare excelent, dar este capabil și de surprize neașteptate. Imaginați-vă că Google Pay nu funcționează pe smartphone-ul dvs., nu se reinstalează sau nu se actualizează. Ați apelat la internet pentru ajutor, dar ați primit atât de multe recomandări încât nu vă puteți da seama de unde să începeți. Vă oferim un ghid pas cu pas cu privire la modul de abordare a problemei.
Cuprins
Caracteristici ale sistemului de plată
Cu ajutorul aplicației Google Pay, transferurile de bani se realizează într-un mod fără contact, pentru care se utilizează un dispozitiv mobil care contactează un terminal bancar echipat cu funcția Pay Pass.
Un card bancar este conectat la sistem, din contul căruia se planifică debitarea banilor pentru plăți ulterioare. Pentru a plăti pentru bunuri sau servicii, smartphone-ul este apropiat de scanerul terminalului, iar un semnal special confirmă finalizarea cu succes a tranzacției.
Aceste plăți sunt acceptate în magazine, restaurante și cafenele, centre comerciale, transport public și supermarketuri. În plus față de cardurile de plată, aplicația acceptă carduri de călătorie, produse cu bonusuri și reduceri. Pe scurt, înlocuiește cu succes portofelul în care păstrăm cardurile bancare și banii cash.
Pe ce dispozitive funcționează?
Diferiți factori afectează corectitudinea GPay Fix. Un telefon mobil trebuie să îndeplinească anumite cerințe:
- Android 4.4 sau versiuni mai noi ale sistemului de operare;
- versiunea firmware din fabrică;
- cip NFC;
- bootloader în stare blocată;
- modul dezvoltator inactiv;
- corespondența modelului de telefon cu lista de smartphone-uri care acceptă Google;
- capacitatea de a efectua tranzacții în țara în care se află consumatorul.
Parametrii sistemului sunt verificați prin setările telefonului, prin intermediul subpunctului „despre telefon”. Această opțiune este aceeași pentru orice model care rulează pe sistemul de operare Android. Această secțiune conține informații despre platformă, firmware, număr de fabrică și alți parametri. Este recomandat să acordați atenție secțiunii „certificare”, deoarece dispozitivele neoficiale vor avea probleme cu Google Pay.
O altă condiție importantă este prezența unui modul NFS încorporat care transmite informații de la un dispozitiv la altul pe distanțe scurte. Prezența modulului este verificată, iar activarea acestuia se realizează prin setările smartphone-ului în secțiunea „more”. Aici sunt afișați parametri suplimentari precum „modul de zbor” sau „VPN” și sunt localizate setările antenei NFS.
Cipul disponibil este activat prin deplasarea casetei de selectare la dreapta sau prin bifarea căsuței corespunzătoare.
Unele smartphone-uri sunt echipate cu funcția Android Beam, care este, de asemenea, responsabilă de corectitudinea trimiterii informațiilor. Aceasta este, de asemenea, activată.
Dacă bootloaderul este deblocat sau firmware-ul este personalizat, instalarea Android Pay nu va funcționa. Acești parametri vor fi respinși de sistem ca fiind periculoși, iar cererea de descărcare va fi respinsă.
Cauze posibile ale problemelor și soluții
Google Pay este considerat un serviciu simplu și convenabil care vă permite să economisiți timpul necesar pentru a efectua plăți pentru bunurile și serviciile achiziționate, dar pentru toate avantajele sale, uneori creează probleme legate de descărcarea, instalarea și utilizarea aplicației. În cele mai multe cazuri, totul este explicat de starea tehnică a smartphone-ului, care nu este capabil să suporte formate moderne de tranzacții. Vă oferim situații populare în care Google Pay a încetat brusc să funcționeze și modalități de a le rezolva.
Dispozitivul mobil nu acceptă aplicația
Înainte de a o instala pe smartphone, asigurați-vă că dispozitivul și aplicația sunt compatibile. Platforma de operare ar trebui să pornească de la Android 4.4 și absolut nu contează ce firmă v-a fabricat telefonul.
O altă componentă importantă, din cauza căreia Google Pay nu funcționează pe un smartphone 4 PDA sau alt model — prezența unei antene NFC în dispozitiv. Fără aceasta, nu veți putea instala programul.
Imposibilitatea de a instala aplicația
Această etapă cauzează adesea probleme, principalele fiind:
- Software-ul învechit al telefonului mobil. Este necesar să țineți cont de faptul că smartphone-ul trebuie să ruleze pe sistemul de operare Android nu mai jos de versiunea 4.4, altfel nu veți putea activa aplicația;
- Astăzi, serviciul electronic pentru efectuarea plăților fără contact este utilizat în multe țări, lista acestora fiind în continuă creștere. Sistemul funcționează în Ucraina și Rusia, dar nu este încă disponibil pentru Belarus. Prin urmare, atunci când mergeți într-o călătorie în alte țări, asigurați-vă că plata fără contact prin smartphone este disponibilă acolo;
- Atunci când apare un mesaj de eroare în timpul descărcării de pe internet, verificați dacă descărcătorul din browser este blocat.
- Dacă ați reflasherizat vreodată în mod independent software-ul sau ați activat drepturile Root pe dispozitivul dvs. mobil, serviciul este blocat imediat din motive de securitate.
În acest sens, nu cumpărați gadgeturi de la furnizori dubioși cu versiuni piratate de firmware. Dar dacă se întâmplă acest lucru, nu vă grăbiți să schimbați dispozitivul — există suficiente programe licențiate pe Internet pentru a rezolva astfel de probleme. Una dintre aceste opțiuni care vă permit să descărcați Google Pay este Magisk Hide.
Nu puteți lansa aplicația
Dacă versiunea anterioară a funcționat în mod normal, dar după ceva timp a încetat să ofere asistență, este probabil ca software-ul să fie depășit. Producătorul lansează versiuni noi din când în când pentru a corecta bug-urile și erorile. Este recomandabil să țineți evidența software-urilor noi și să vă mențineți la zi. Pentru a evita să pierdeți timp în mod intenționat, acceptați un mod automat de actualizare a aplicațiilor și a setărilor dispozitivului dvs. mobil.
O situație similară este posibilă dacă bateria funcționează la încărcare minimă — aplicația Google Pay nu va fi activată în acest caz.
Funcționarea unui serviciu de plată necesită multă energie, așa că monitorizați în permanență nivelul de încărcare pe smartphone.
Cardurile bancare nu sunt adăugate
O altă situație problematică care necesită o acțiune imediată. Există mai multe motive pentru aceasta:
- Banca care a emis cardul de plată nu este parteneră cu software-ul mobil. Se recomandă studierea în prealabil a listelor de bănci partenere care cooperează cu Google;
- dacă nu a fost posibilă configurarea plății fără contact de pe card prin GPay, verificați starea produsului din plastic. Este posibil ca cardul să prezinte deteriorări externe care împiedică camera telefonului să scaneze datele;
- nu treceți cu vederea propriile greșeli făcute în momentul înregistrării cardului și legate de introducerea datelor incorecte ale numărului produsului din plastic, ale perioadei de valabilitate a acestuia sau ale codului de securitate. Atunci când introduceți parametrii, verificați de două ori propriile acțiuni — cea mai mică inexactitate va provoca defectarea sistemului;
- De asemenea, cardurile bancare „eșuează” dacă introduceți un cod incorect pentru verificare. Etapa finală de legare a cardului presupune primirea unei chei prin mesaj SMS, care este introdusă într-un câmp special.
Dacă codul de confirmare este incorect, semnalul de autorizare a serviciului Google Pay nu este primit.
O greșeală făcută la momentul plății
Există o mulțime de motive în acest caz. Poate că tipul cardului bancar asociat telefonului dvs. nu este acceptat de aplicație. Verificați lista băncilor care lucrează oficial cu Google Pay. Dacă instituția financiară care v-a emis un card nu se află pe lista de parteneri, va trebui să obțineți un alt produs plastic.
GPay nu funcționează pe Xiaomi mi 8 sau pe un alt model de telefon? Verificați soldul cardului. Poate că nu există suficiente fonduri pentru a efectua tranzacția. O altă situație posibilă este că cipul NFC este dezactivat. Intrați în setări și activați antena.
Plățile nu sunt acceptate în anumite magazine dacă terminalele instalate în acestea nu acceptă Google Pay. Verificați informațiile care vă interesează la vânzător sau verificați dacă terminalul are un semn corespunzător pe el cu privire la posibilitatea plății fără contact. Există cazuri în care terminalul clipește și emite un semnal sonor, dar transferul de bani nu este efectuat. Este posibil să fi pus telefonul deoparte prea devreme, iar serviciul Google Pay să nu fi avut timp să funcționeze, sau echipamentul care acceptă plăți să fie defect.
În cazul în care acțiunile de mai sus nu au dat rezultate pozitive, ștergeți cardul din smartphone și descărcați din nou datele acestuia. Această operațiune va necesita un computer, deoarece nu există o astfel de funcție în aplicație.
Nu există suport NFC în telefonul mobil
Reamintim că transferurile de bani fără contact sunt posibile dacă există un modul NFC special în smartphone, instalat în gadgeturi din 2016. Dacă GPay nu funcționează pe telefonul 10 PDA sau alt smartphone, înseamnă că dispozitivul nu este echipat cu cipul.
Dacă eroarea apare cu un modul existent, verificați setările acestuia. Activatorul se află în meniul de acces rapid situat pe desktop.
Concluzie
Am luat în considerare motivele caracteristice care împiedică transferurile de bani fără contact prin Google Pay. Acum sunteți în măsură să eliminați problemele apărute pe cont propriu, după ce ați identificat cauzele manifestărilor acestora. Dacă aveți îndoieli cu privire la corectitudinea acțiunilor dvs., vă rugăm să contactați specialiștii din asistența tehnică pentru ajutor.
Data publicării: 12-23-2023
Actualizare data: 12-23-2023