Funcționează NFC fără internet — principiul de funcționare al tehnologiei

Cu siguranță sunteți deja familiarizați cu tehnologia de plată fără contact NFC, a cărei viteză și simplitate asigură o plată fără probleme pentru bunuri. Deși mulți oameni încă nu pot înțelege dacă NFC funcționează fără internet și cum are loc procedura de retragere a banilor. Să aruncăm o privire mai atentă la modul în care funcționează această tehnologie.

NFC în detaliu

NFC este o abreviere comună pentru Near Field Communication (comunicare în câmp apropiat). Pe scurt, este o metodă de transfer wireless de date fără a fi nevoie să vă conectați la internet. De fapt, NFC din telefon vă permite să comunicați între dispozitive compatibile pe o distanță scurtă. Se întâmplă simplu, rapid și funcționează în mod automat.

Atunci când efectuați o plată prin NFC, gadgeturile trebuie să fie compatibile pentru a se conecta. Cel puțin unul dintre ele este conceput pentru a transmite, iar celălalt pentru a primi semnalul.

Dispozitivele sunt împărțite în active și pasive. Primele pot face schimb de date, cele din urmă nu sunt capabile să se conecteze la alte modele și să proceseze informații, dar nu au nevoie de o sursă de alimentare pentru a trimite date.

Funcționează NFC fără internet - cum funcționează această tehnologie

Smartphone-urile sunt un modul activ. Terminalele de plată cu ecran tactil și cititoarele de carduri pentru transportul public au caracteristici similare.

Majoritatea oamenilor folosesc smartphone-urile pentru a plăti pentru bunuri în magazine. Se preconizează că, până în 2021, 40% dintre utilizatori vor utiliza tehnologia NFC tot timpul pentru a face o achiziție cu telefonul mobil.

Cum funcționează NFC

Pentru a înțelege dacă NFC funcționează fără internet sau nu, trebuie să înțelegeți că undele radio sunt utilizate pentru a transmite informații, similar cu Bluetooth sau WiFi. Această tehnologie se bazează pe identificarea prin frecvență radio RFID, folosind inducția electromagnetică pentru a face schimb de date.

Pentru conectare nu este nevoie de internet sau cod de împerechere. Odată activat cu un alt cip, datele pot fi transferate între două dispozitive dacă acestea se află la câțiva centimetri distanță.

Deoarece NFC utilizează cipuri care funcționează cu un consum redus de energie, este eficient din punct de vedere energetic în comparație cu alte tipuri de comunicare fără fir.

În esență, NFC funcționează pentru a identifica utilizatorii prin carduri activate, conturi bancare, dispozitive și alte informații personale.

Beneficiile tehnologiei NFC

Înainte de a proclama Near Field Communication ca lider al viitorului, să cântărim aspectele pozitive și negative ale plății fără contact.

Funcționează NFC fără internet - cum funcționează această tehnologie

Pro:

  1. Comoditate. Face viața de zi cu zi mai ușoară. Smartphone-ul dumneavoastră este întotdeauna la îndemână, așa că de ce să nu îl folosiți pentru a plăti în magazin sau în autobuz.
  2. Securitate ridicată. Plățile fără contact sunt mai sigure deoarece nimeni nu are acces fizic la informațiile cardului dvs. de credit. Iar dacă dispozitivul este furat, PIN-ul și parola dvs. personale sunt în continuare protejate.
  3. Versatilitatea NFC este nelimitată. Este aplicabilă pentru muncă, călătorii, divertisment și efectuarea de plăți.
  4. Conservarea duratei de viață a bateriei. Comparativ cu alte metode de transfer de date, NFC este liderul absolut în ceea ce privește consumul de energie.
  5. Lucrul în condiții de absență a internetului. Dacă sunteți în primul rând interesat de o întrebare — dacă plata fără contact prin telefon fără Internet funcționează, răspunsul este pozitiv — da.

Și totuși există dezavantaje, deși condiționate.

Minusuri:

Funcționează NFC fără internet - cum funcționează această tehnologie

  1. Raza de acțiune limitată. Conexiunea între două dispozitive este disponibilă numai până la o distanță de 10 cm.
  2. Viteză redusă de transfer de date. Viteza comparativ scăzută de 400 Kbps nu este potrivită pentru transferul de fișiere mari, cum ar fi videoclipuri. Dar pentru efectuarea plăților este exact ceea ce trebuie.

Este tehnologia NFC sigură pentru utilizatori

Deoarece semnalul NFC este transmis pe calea aerului, mulți utilizatori pot presupune că datele personale pot fi capturate. De fapt, nu este cazul.

Securitatea tehnologiei NFC constă în faptul că:

  • raza de acțiune extrem de scurtă împiedică hackerii să falsifice semnalul;
  • plata fără contact este activată numai atunci când doriți să fie activată. De exemplu, cipul este activat atunci când utilizați un terminal NFC într-un magazin;
  • semnalele sunt extrem de sensibile. Dacă rotiți ușor smartphone-ul, eticheta inteligentă nu poate fi citită;
  • atunci când apăsați eticheta, supravegheați îndeaproape telefonul pentru activități suspecte.

Conform datelor, aplicațiile de plată precum Android Rau stochează informațiile exclusiv pe dispozitiv, criptând datele cardului doar pentru a fi utilizate de casier și de rețeaua de plată pentru verificare.

Numerele cardurilor de credit sau de debit nu sunt transferate, ci se utilizează un cod de cont virtual pentru a furniza informațiile, astfel încât detaliile personale rămân în siguranță, iar dacă telefonul dvs. este furat, îl puteți bloca de la distanță utilizând Device Manager.

Cum să utilizați NFC pentru a plăti

Cipurile stocate în cardurile de credit pentru plățile fără contact nu sunt noi. Dar opțiunea de a utiliza NFC cu un smartphone sau un ceas inteligent este mult mai tentantă.

Așadar, aveți nevoie de internet pentru plata NFC cu un smartphone și cum efectuați plata?

Fiecare producător de sisteme de operare mobile și-a dezvoltat propriile aplicații care oferă funcționalitate NFC offline unică. Acestea sunt Google Pay, Samsung Pay, Apple Pay și altele. Aceste aplicații stochează detaliile cardurilor de plată pentru o viitoare plată fără contact, care se realizează prin transferul de coduri. Prezența codurilor este cea care determină accesul la plățile fără contact în modul offline.

Merită făcută aici o precizare. Utilizatorii Apple Pay și Samsung Pay au obținut acces privilegiat la plățile fără contact. Și totul pentru că dezvoltatorul a furnizat un cip separat care generează în mod constant jetoane pentru tranzacție. Clienții Google Pay pot utiliza NFC fără internet, dar numai pentru 6 tranzacții. Acesta este numărul de tranzacții pentru care sunt suficiente token-urile stocate în memoria smartphone-ului.

În ceea ce privește plata prin NFC, aceasta este simplă:

  • așteptați să apară pe terminal suma care urmează să fie plătită;
  • aduceți telefonul deblocat la cititor;
  • dacă suma depășește o mie de ruble, introduceți parola;
  • așteptați ca plata să fie finalizată.

Dacă nu este necesară confirmarea, aplicația transmite automat datele cardului la terminal pentru a fi transferate ulterior la bancă.

Nu este recomandat să oferiți acces la smartphone persoanelor neautorizate pentru a evita activarea funcției de plată fără contact.

Acum știți dacă puteți utiliza plata NFC fără internet, care sunt avantajele acestei tehnologii și ce trebuie să faceți pentru a vă asigura propria siguranță.

Actualizare data: 7-22-2024