Tehnologia NFC modernă este o funcție care ajută la rezolvarea sarcinilor zilnice de natură casnică. A apărut în urmă cu aproximativ cincisprezece ani, iar astăzi majoritatea telefoanelor mobile sunt echipate cu cipul corespunzător care acceptă conectarea într-un mod fără contact. Această tehnologie, care nu necesită o rezervă mare de energie și garantează siguranța informațiilor trimise, diferă în comparație cu Bluetooth sau Wi-Fi de un set minim de dezavantaje. Vă oferim să înțelegeți cum să aflați dacă există NFC în telefonul dvs.
Cuprins
Ce trebuie să știți despre comunicare?
Deci, prezența NFC în telefon — ce este?
Aceasta este o modalitate de conectare a gadgeturilor fără fir, care permite schimbul de informații la o distanță limitată la o rază de zece centimetri.
Telefoanele mobile, care oferă plăți prin metoda fără contact, sunt realizate în mod activ, sferele de aplicare a acestora sunt în continuă expansiune:
- consumatorul plătește pentru bunurile sau serviciile achiziționate printr-o singură atingere;
- informațiile sunt citite de la senzorii NFS;
- se achiziționează bilete de călătorie în transportul public;
- sunt redate fișiere multimedia;
- se trimit informații etc.
Funcționalitatea opțiunii este asigurată de un cip încorporat care recepționează informațiile trimise și primite prin unde radio cu o frecvență de 13,56 MHz.
Microcipul este preinstalat de producătorul de telefoane mobile, nu este posibilă integrarea acestuia într-un smartphone prin descărcarea de software.
Un telefon care acceptă tehnologia NFC va facilita rezolvarea sarcinilor din activitățile zilnice. Proprietarul trebuie să știe cum să utilizeze opțiunea, să știe unde este localizat cipul.
Cum să determinați prezența în smartphone?
Deși opțiunea este larg răspândită, dar cipul NFC nu se găsește în fiecare model de dispozitiv mobil. Cum să aflați dacă există un modul NFC în telefon? Pentru a face acest lucru, există mai multe modalități care vă permit să testați gadgetul singur.
Deci, cum să verificați NFC la domiciliu? Utilizați una dintre opțiunile convenabile pentru dvs:
- inspectați cu atenție panoul din spate. Unii producători confirmă prezența microcipului pe suprafața sa interioară cu o inscripție corespunzătoare sau sigla literei „N”. Uneori, modulul este încorporat în baterie, care are, de asemenea, mărci de confirmare. Denumirea caracteristică se găsește uneori pe cutia de ambalare — nu uitați să o verificați și pe aceasta;
- Cum știu dacă telefonul meu Android are NFC? Verificați setările gadgetului. Intrați în „dispozitive conectate”, verificați toate elementele de pe listă. Dacă microcipul este prezent, veți ști despre el prin intrarea corespunzătoare. Pentru a activa opțiunea, comutați cursorul în poziția corespunzătoare.
Dacă acțiunile efectuate nu au dat un rezultat pozitiv, aceasta nu înseamnă că telefonul mobil nu este capabil să îndeplinească funcțiile unui card de plată fără contact.
Cum altfel pot afla dacă telefonul meu acceptă plata fără contact?
- Utilizați setările rapide prin glisarea în jos. Va apărea un meniu cu pictograme de setări, printre care se va afla pictograma pe care o căutați;
- Testul NFC este efectuat cu ajutorul unei aplicații mobile. Această metodă este considerată a fi simplă și necomplicată, utilitarul NFC Check este descărcat din magazinul Google Play, care determină independent prezența opțiunii;
- Puteți verifica prezența NFS pe iPhone sau alt gadget într-un mod simplu — prin studierea manualului de utilizare. Prezența sau absența cipului va fi indicată în secțiunea „parametri tehnici”;
- cum altfel pot afla dacă există un cip în telefonul meu? Studiați site-urile oficiale ale producătorului smartphone-ului dumneavoastră. Acolo veți găsi liste în funcție de model, din care va deveni clar dacă telefonul acceptă opțiunea NFC.
Dacă niciuna dintre opțiunile de verificare nu a dat rezultate pozitive, smartphone-ul dvs. nu este echipat cu tehnologia utilă.
Poate că întrebarea cum să determin dacă telefonul meu are NFC a fost complet rezolvată.
Ce modele îl suportă?
Continuând să ne ocupăm de întrebarea cum să aflăm dacă există un modul în smartphone, vă oferim liste de dispozitive mobile care au un microcip NFC:
- Alcatel (Pop S7 7045Y și U5 HD și A7);
- Xiaomi (Mi6, Mi5S, Mi Note 3, Mi Mix 2);
- Huawei (Honor (Honor (9, 6X, 5C), P10 Lite, Nova 2);
- LG (G6, V30, Q6 (+), X Venture);
- Lenovo P2;
- Samsung Galaxy (Note 8, S8, J5 (din 2016), J7 (din 2017), A5 (2017);
- Sony Xperia (L1, E5, XA1);
- Nokia (3, 5, 6, 8);
- Asus ZenFone (4, 4 Pro, 4AR);
- Blackview (BV6000S, BV8000 Pro);
- Wileyfox Swift 2X;
- HTC (Desire 530, U Ultra, U11 (Plus);
- Google Pixel (2, 2XL);
- One Plus (5, 5T);
- ZTE Nubia (Z17, Z17 mini);
- Moto G5s;
- iPhone (6 (Plus), 6S (Plus), SE, 7 (Plus), 8 (Plus), X, XS (Max), XR.
Vă rugăm să rețineți că listele sunt actualizate constant cu noi modele de telefoane mobile.
Pot să instalez singur modulul?
Dacă funcția NFS pe iPhone 6S, pe iPhone SE, pe iPhone X sau pe alt model nu ați găsit-o acasă, nu trebuie să disperați — există modalități de a conecta modulul la dispozitivul mobil. Dar pentru a face acest lucru, trebuie respectate anumite condiții:
- corpul telefonului este dezasamblat;
- orificiul pentru cardul Sim de pe gadget este detașabil.
Opțiunea optimă pentru rezolvarea problemei este de a instala un modul de tip extern. Acesta este compatibil cu aproape orice telefon, ușor de utilizat, deschide accesul la tehnologia NFS pentru orice dispozitiv mobil.
Varietăți de cipuri și modalități de implementare a acestora
Cum să aflăm dacă telefonul este echipat cu un cititor NFC, unde și cum să îl găsim, știm. Ne propunem să luăm în considerare varietățile de microcipuri și modalitățile de integrare a acestora.
Sunt luate în considerare principalele tipuri:
- cip. Integrat în telefon de către producător;
- cartela sim. Achiziționat de la un operator de telefonie mobilă. Este instalat în telefonul mobil ca o cartelă obișnuită. Această metodă este considerată a fi cea mai simplă și cea mai convenabilă;
- un dispozitiv extern. Puteți cumpăra antena din magazinele de telefonie mobilă. Va trebui doar să o atașați la cartela SIM și să o instalați în smartphone;
- autocolant. Acesta este împărțit în două grupuri: pasiv — schimbul de informații nu acceptă, activ — transmite informații prin canale Bluetooth și Wi-Fi. Autocolantele sunt atașate la exteriorul capacului smartphone-ului, care nu este considerat un mod destul de practic.
După cum puteți vedea, modulul este instalat ușor și în siguranță, programele și aplicațiile suplimentare nu trebuie descărcate. Dar astfel de servicii nu sunt pe deplin capabile să înlocuiască aplicația Apple Pay, ele reprezintă doar funcții luate separat.
Opțiuni pentru utilizarea tehnologiei
Tehnologia funcționează sau nu pe Android? Utilizatorii de smartphone-uri pe un astfel de sistem de operare cu ajutorul cipului NFS vor trimite informații către un alt dispozitiv, vor număra sau vor crea o etichetă, vor plăti pentru bunurile sau serviciile achiziționate, vor retrage bani de la un ATM. Pentru iPhone-uri, domeniul de aplicare este limitat numai la plata achizițiilor, dar modelele lansate după versiunea 7 pot recunoaște etichetele.
Schimbul de informații
Transmite date către dispozitive care acceptă tehnologia NFS și rulează Android 4.0 sau o versiune mai recentă. Pentru a trimite informații, deschideți fișierul necesar, așezați panourile din spate cu cipuri unul lângă celălalt. Conexiunea este confirmată de un semnal sonor, după care consumatorul apasă pe ecran pentru a transfera informațiile către un alt gadget. Contactele, cheile și codurile, coordonatele locației, multimedia sunt trimise în acest mod.
Modul de viteză al transferului de informații nu depășește 400 mbps, deci va dura mult timp pentru a transfera un fișier mai mare.
Plata pentru achiziții și servicii
Pot plăti cu smartphone-ul meu ca pe un card bancar? Da, dar în anumite condiții:
- funcția NFS este în modul activ;
- există o aplicație de plată sau un program bancar în telefon;
- cardul bancar este conectat la serviciul de plată.
Algoritmul acțiunilor atunci când se utilizează opțiunea NFS pentru a plăti bunuri și servicii este următorul
- casierul emite un cec pentru plată;
- consumatorul alege un card de plată, pune telefonul mobil la elementul de scanare al terminalului;
- fondurile sunt transferate automat în contul comerciantului.
Este important ca aplicația mobilă utilizată pentru plată să dispună de o protecție fiabilă împotriva intrușilor. Există aplicații care vă cer să introduceți un cod de securitate sau să vă arătați amprenta papilară atunci când plătiți.
Citirea etichetelor
Cu ajutorul lor, consumatorul efectuează o mulțime de acțiuni utile:
- pornește și oprește ceasul cu alarmă, calendarul și alte aplicații ale telefonului mobil;
- citește informațiile conținute într-o etichetă preprogramată.
Recunoașterea anumitor etichete este posibilă după instalarea unei aplicații mobile speciale.
Concluzii
Apariția acestei tehnologii a ridicat numeroase întrebări în rândul consumatorilor.
Există NFC pe telefonul Letv 500, cipul NFC este integrat în Realme 3? Nu pierdeți timpul căutând o opțiune — un astfel de model de dispozitiv mobil nu este echipat cu un microcip.
Cum să verificați operabilitatea NFC pe iPhone 7 fără un terminal? Dacă a existat o problemă cu un modul defect, reporniți telefonul, după care efectuați următoarele acțiuni:
- deschideți „setări”, introduceți parametrii principali ai sistemului;
- resetați toate setările de rețea;
- intrați în aplicația Wallet;
- ștergeți cardurile de plată, legați-le din nou;
- modificați regiunea în parametrii sistemului;
- reinstalați sistemul de operare utilizând DFU.
Cum pot să-mi verific soldul Troika prin NFC? Trimiteți un mesaj sub forma cuvântului sold la numărul 32-10, veți primi un răspuns cu privire la numărul de călătorii rămase sau la suma de bani.
Ce înseamnă fraza NFC not supported în traducere? Înseamnă că tehnologia NFC nu este suportată de dispozitivul dvs. mobil.
Data publicării: 7-22-2024
Actualizare data: 7-22-2024