Apple Pay nu funcționează: motive și modalități de rezolvare a problemelor

Apple Pay este o funcție pentru efectuarea plăților, care este utilizată de proprietarii de dispozitive Apple. Datorită acesteia, aceștia pot plăti pentru bunuri în magazine și aplicații prin simpla punere a gadgetului lor la un terminal care acceptă plăți fără contact. Din ce în ce mai mulți oameni se plâng că Apple Pay nu funcționează sau funcționează intermitent. Cel mai frecvent motiv este defecțiunea mecanică, dar există o serie de altele. Să înțelegem cum să găsim problema și să o rezolvăm.

Ce dispozitive suportă funcția

Serviciul a fost prezentat în SUA în urmă cu câțiva ani, în acest sens, este susținut de iPhone și Apple Watch produse în 2014. Pe iPhone 5s și iPhone 5, serviciul poate fi utilizat numai cu ceasul inteligent Apple Watch. Funcția funcționează și pe smartphone-urile iPhone mai „recente”: XR, SE, XS, 6, 6 Plus, 6 Plus, XS Max, X, 6s, 6s Plus, 8, 8 Plus, 7, 7 PLUS, toate versiunile de Apple Watch.

Pentru a utiliza Apple Pay pe iPhone X, trebuie să apăsați de 2 ori pe tasta situată pe partea laterală a smartphone-ului, să întoarceți Face ID pe față și abia apoi să aduceți telefonul la terminalul de plată.

În plus, Apple Pay este acceptat de mai multe modele de iPad: Pro, Air 2, mini 3, mini 4, 5.

Apple Pay nu funcționează: motive și modalități de rezolvare a problemelor

Probleme la plata cu Apple Pay și opțiuni pentru a le rezolva

Există mai mulți factori pentru care Apple Pay nu funcționează deloc pe un iPhone 7 sau pe alte gadgeturi, sau funcționează instabil. Primul pas este să vă asigurați că dispozitivul acceptă lucrul prin serviciul de plată. Dacă o face, dar plata nu are loc, atunci problema ar putea fi următoarea:

Defecțiune iOS

Aceasta se exprimă în diverse eșecuri ale serviciului, de exemplu, plata nu este finalizată. Motivul poate fi în aplicații care pot deteriora sistemul de operare: antivirus, rău intenționat sau fără licență. În plus, problemele cu software-ul apar adesea din cauza bateriei dispozitivului, care servește suficient de mult timp și trebuie înlocuită, precum și din cauza actualizării sistemului efectuate incorect prin rețeaua WI-FI. Pentru a elimina problemele rezultate, trebuie să:

  1. Reporniți dispozitivul.
  2. Reconectați-vă din nou la internet.

Dacă nu există niciun rezultat, este recomandat să treceți la pașii următori:

  1. Resetați setările. Pentru a face acest lucru, accesați meniul „Basic” și apăsați tasta „Reset”, apoi efectuați funcția „Reset all settings”.
  2. Ștergeți legarea contului bancar și creați-o din nou în aplicația „Portofel / Wallet”.

Dacă nu există niciun rezultat pozitiv, trebuie să modificați firmware-ul telefonului utilizând modul DFU și apoi să verificați plățile online în modul de rezervă. Pentru a face acest lucru, ar trebui să:

  1. Porniți iTunes și conectați gadgetul la computer.
  2. Opriți dispozitivul.
  3. Apăsați simultan butonul Home de sub ecran și tasta de pornire, care se află în partea superioară sau dreaptă a smartphone-ului.
  4. Țineți apăsat timp de 10 secunde, apoi eliberați butonul de pornire continuând să țineți apăsat butonul Acasă.
  5. Țineți apăsat butonul pentru încă 10 secunde.

După efectuarea achiziției în magazin, puteți verifica dacă sistemul funcționează. Dacă totul funcționează corect, dispozitivul mobil ar trebui să trimită o notificare cu textul „Done” după debitarea contului bancar.

Dacă acest lucru nu ajută, iar Apple Pay tot nu funcționează, cea mai bună soluție este să vizitați un centru de service, astfel încât specialiștii acestuia să schimbe software-ul și să remedieze problema.

Apple Pay nu funcționează: motive și modalități de rezolvare a problemelor

Tranzacția nu este efectuată din cauza unor probleme cu cardul

Majoritatea cardurilor băncilor rusești funcționează cu serviciul Apple Pay. Dar, atunci când efectuați achiziții, este mai bine să verificați dacă instituția financiară se află pe lista de parteneri:

  • Sberbank;
  • Banca din Moscova;
  • VTB;
  • Yandex. Money;
  • Banca MTS;
  • Unicredit Bank;
  • Raiffeisen Bank;
  • „Russian Standard”;
  • MinBank.
  • „Sankt Petersburg”;
  • Rocketbank;
  • Tinkoff;
  • Alfa Bank;
  • Gazprom Bank;
  • „Otkrytie;
  • AK BARS;
  • MDM BinBank;

De ce este posibil ca o instituție financiară să fie partener, dar Apple Pay tot nu funcționează? Acest lucru se poate datora incompatibilității cu anumite tipuri de carduri.

În Federația Rusă, Apple Pay interacționează cu două tipuri de carduri: VISA și MasterCard. În plus, cardul de plastic trebuie să fie echipat cu funcția de plată fără contact PayWave sau PayPass. Pentru a vă asigura că cardul este potrivit pentru plată, trebuie să găsiți pictograma semnalului radio pe partea sa frontală. Cardurile sociale și de pensie pot să nu funcționeze cu această tehnologie, astfel încât nu veți putea face cumpărături cu ele. Apple Pay poate refuza să efectueze o plată pe iPhone SE sau pe alte dispozitive din cauza unei erori în procesul de conectare a cardului bancar, a codului PIN introdus incorect sau a fondurilor insuficiente. Pentru a rezolva această situație, trebuie să verificați contul virtual și corectitudinea codului PIN. În caz contrar, va trebui să reconectați cardul la NFC. Pentru a adăuga un cont bancar trebuie să:

  1. Mergeți la „Portofelul” virtual și înregistrați cardul.
  2. Scanați cardul sau introduceți manual informațiile despre acesta.
  3. Așteptați confirmarea de la Apple Pay.

După aceea, puteți utiliza contul online și puteți acumula bonusuri. Pur și simplu nu există niciun motiv să vă faceți griji cu privire la securitatea informațiilor criptate.

Dacă totul nu reușește, atunci pentru a conecta un cont virtual, trebuie să recurgeți la ajutorul angajaților băncii.

Vârsta la care puteți plăti cu Apple Pay este determinată de țara sau regiunea în care sunt transferate fondurile.

Cipul sau antena modulului NFC nu funcționează

Aceste dispozitive asigură transmiterea de informații pentru tranzacție. Dacă NFC sau antena nu funcționează pe iPhone, atunci va fi imposibil să utilizați sistemul Apple Pay.

Apple Pay nu funcționează: motive și modalități de rezolvare a problemelor

Pentru a corecta situația, trebuie să:

  • predați telefonul în garanție, dacă aceasta este încă valabilă;
  • dacă perioada de garanție a expirat, trebuie să vizitați un centru de service pentru ca angajații acestuia să repare și să elimine defecțiunile.

Dacă nu aveți abilitățile și cunoștințele necesare în domeniul reparării smartphone-urilor, este mai bine să nu încercați să reparați singur dispozitivul. Acest lucru poate duce la defectarea gadgetului.

Defectarea cipului NFC sau a antenei pe iPhone model 1660 sau pe alte dispozitive poate apărea deoarece cineva a folosit telefonul înainte sau dispozitivul este fals. Un alt motiv al defectării NFC poate fi praful și resturile care au intrat în carcasa dispozitivului. Este necesar să vizitați un centru de service pentru a curăța dispozitivul din interior.

Dacă apare o eroare în iTunes la actualizarea sau restaurarea software-ului, aceasta poate indica indirect că NFC nu funcționează.

Locație incorectă

Selectarea incorectă a regiunii este un alt motiv pentru care plata nu are loc. Trebuie să verificați dacă totul este setat corect, deoarece în unele țări Apple Pay nu este acceptat. Trebuie să mergeți la „Basic” — „Language and region” în setări, selectați țara în care funcționează serviciul. După efectuarea modificărilor, reporniți dispozitivul.

Apple Pay nu funcționează: motive și modalități de rezolvare a problemelor

Terminalul refuză să efectueze operațiunea

Aceasta este o problemă destul de frecventă la plata cu cardul. Motivul constă în calitatea slabă a configurației terminalului, utilizarea incorectă a terminalului de către angajații punctului de vânzare, disfuncționalități ale conexiunii. Ce trebuie să faceți în acest caz:

  1. Așteptați până când conexiunea este stabilită.
  2. Efectuați o achiziție la un alt punct.

Parametrii de rețea incorecți

Dacă a avut loc o cădere a sistemului sau dacă cartela SIM a fost înlocuită, este posibil ca parametrii de rețea să fi devenit incorecți. Pentru a restabili trebuie să:

  1. În setări, găsiți secțiunea „Comunicare celulară”, apoi „Setări date”, apoi „Rețea de date celulare”.
  2. Selectați APN, iar în câmpul „internet.name_operator.ru” specificați în loc de „name_operator” furnizorul rețelei celulare: tele2, beeline, megafon etc.

Data sau fusul orar este setat incorect

Dacă data și fusul orar pe iPhone 8 sau pe orice alt dispozitiv sunt setate incorect, plata nu va fi efectuată. Pentru a stabili setările corecte, trebuie să mergeți la meniul „De bază”, apoi la „Data și ora”. După aceea, trebuie să setați datele corecte.

Infectarea cu viruși

Puteți contracta viruși pe dispozitivul dvs. vizitând resurse de internet dubioase și vizualizând atașamente din e-mailuri de la expeditori necunoscuți. Din motive de securitate și dacă suspectați că telefonul sau tableta dvs. ar putea fi infectate, trebuie să instalați un antivirus și să efectuați o scanare a sistemului. Dacă nu există niciun rezultat, puteți rezolva situația efectuând o resetare a tuturor setărilor dispozitivului.

Apple Pay nu funcționează: motive și modalități de rezolvare a problemelor

Magazinul nu acceptă plăți prin Apple Pay

Pentru a utiliza Apple Pay într-un magazin sau online, trebuie să vă asigurați că serviciul funcționează în acest punct. Se întâmplă ca, după încercări nereușite de a efectua o plată, clientul să afle că este imposibil să efectueze operațiunea, Apple Pay nu vede terminalul.

Înainte de a cumpăra, trebuie să vă asigurați că punctul de vânzare este marcat cu un logo special care confirmă posibilitatea de plată.

Versiunea sistemului de operare nu este potrivită

Un alt motiv pentru care Apple Pay poate să nu funcționeze este versiunea sistemului de operare. Pentru ca serviciul să funcționeze pe iPhone și iPad, sistemul de operare trebuie să fie 8.1 sau mai mare, pe Watch OS — 3 sau mai mult, pe computerele MacOS cel puțin 10.1. Dacă versiunea nu corespunde cerințelor, veți primi o notificare corespunzătoare. Pentru a instala una mai recentă, trebuie să mergeți la „Setări”, apoi „De bază” și „Actualizare software”.

Alte motive

Dacă Apple Pay a încetat să funcționeze pe IPhone 6S sau pe alte dispozitive, poate fi de vină:

  • Carcasa, iar cele mai simple dintre ele, silicon sau plastic, sunt puțin probabil să perturbe serviciul. Un accesoriu prea masiv sau mega-protector poate face acest lucru. Problemele pot apărea și de la cardurile care au fost puse acolo. Pentru a verifica, trebuie să îndepărtați protecția și să încercați să efectuați o plată fără ea;
  • probleme în funcționarea cardului de plastic, a terminalului, a băncii. Pentru a verifica dacă acesta este într-adevăr motivul, ar trebui să încercați să efectuați o plată în alt magazin sau să contactați banca. Există opinia că atunci când Apple Pay nu funcționează pe iPhone 7 Plus sau pe un alt dispozitiv, viteza redusă a internetului sau lipsa rețelei este de vină. Acest lucru nu este adevărat, nu este necesară nicio conexiune la internet pentru ca serviciul să funcționeze. Toate informațiile sunt transferate atunci când contactați terminalul. Cu toate acestea, datele de pe cardurile de plastic nu vor fi recunoscute de beneficiarii plății. Pentru fiecare nouă tranzacție este creată o cheie de identificare unică, care este criptată și stocată numai pe dispozitiv. Acest lucru asigură securitatea maximă a detaliilor de plată.

Afișajul se blochează după utilizarea Apple Pay

Apple Pay nu funcționează: motive și modalități de rezolvare a problemelor

Mulți utilizatori ai serviciului se plâng că, după utilizarea Apple Pay, ecranul dispozitivului se blochează și nu răspunde la atingere și, de asemenea, butoanele nu funcționează. În același timp, operațiunea este finalizată cu succes, după pornirea unei reporniri, totul începe să funcționeze, nu există alte probleme în funcționarea ecranului. Există mai multe motive pentru această funcționare defectuoasă:

  • defect al smartphone-ului. Dacă dispozitivul este nou, nu a fost dezasamblat, nu a fost scăpat, nu a fost în contact cu apa și perioada de garanție nu a expirat, cel mai bine este să îl duceți la un centru de reparații în garanție. Încredințați rezolvarea problemelor angajaților centrului de service;
  • Dispozitivul are piese de schimb neoriginale. Cel mai adesea blocajele apar după ce ecranul este înlocuit. La repararea și restaurarea în serviciile neoficiale, sunt adesea utilizate piese de schimb neoriginale, mai ales că Apple nu își vinde ecranele. Ca urmare, apar tot felul de probleme. Dacă aceasta este cauza, cea mai bună opțiune este să instalați un ecran tactil de mai bună calitate sau să încercați să găsiți un original;
  • smartphone-ul a fost dezasamblat și, ulterior, buclele deteriorate, șuruburile prost înșurubate sau alte piese. Dacă aceasta este cauza, atunci trebuie să dezasamblați din nou dispozitivul pentru a verifica totul bine. O atenție deosebită trebuie acordată antenei NFC și butucului afișajului.

Actualizare data: 7-22-2024